Onze missie

jodevisscher gaat de verbintenis aan om de negatieve effecten van de kledingindustrie maximaal te vermijden. We willen mensen actief aanmoedigen bewuster te kiezen voor duurzame, tijdloze kleding die niet na één seizoen verouderd of stuk is. Daarnaast streven we ernaar elke collectie op een eerlijke en duurzame manier te produceren:

– We kiezen zoveel mogelijk voor stoffen die in kleine ateliers in Europa worden gemaakt.
– We selecteren enkel kwalitatieve stoffen die uitermate stabiel en duurzaam zijn. Door met stockkwaliteit (wat is dit?) te werken, kunnen we bovendien preciezer bestellen wat tot minder stofoverschot leidt.
– We proberen steeds minder stock te produceren, waardoor elk kledingstuk een unieker karakter krijgt en er minder overstock is.
– Met de stock die overblijft proberen we partnerships te vormen door bijvoorbeeld het personeel van een restaurant te kleden.
– Onze kleren worden bewust in Europa geproduceerd, namelijk in Tsjechië. Het bedrijf wordt gerund door een Belg, wat de communicatie vergemakkelijkt. De werkomstandigheden zijn er goed, daarenboven kan er heel snel geschakeld worden: is er een probleem, zijn er prototypes nodig of moet er een extra productie opgezet worden, dan kan dit veelal binnen de week. Bij andere bedrijven loopt de wachttijd op tot 4 à 8 weken.