In 2008 richtte de Gentse Jo De Visscher haar eigen, gelijknamige label op.
Tijdloze, kwalitatieve vrouwenkleding met de perfecte pasvorm en een duidelijk herkenbare stijl, dat is jodevisscher.
Elk ontwerp zoekt een balans tussen elegantie, eenvoud en comfort.

Werkwijze

Elke collectie ontstaat in ons atelier in Gent:

  1. Alles begint bij het bepalen van een thema en een kleurenpalet. Daarvoor duikt Jo tussen de boekenrekken, want elk thema is geïnspireerd op een nieuw kookboek.
  2. Vervolgens ontwerpt Jo de collectie.
  3. Na een bezoek aan een aantal beurzen worden de gepaste stoffen besteld.
  4. De patronen worden getekend…
  5. … en de eerste prototypes gestikt.
  6. Na het passen van de prototypes worden de patronen aangepast en geperfectioneerd.
  7. De productie van de collectie wordt nu voorbereid. Dat betekent: patronen graderen, knopen, ritsen en linten bestellen en een technische fiche opmaken.
  8. Ook een fotoshoot hoort bij elke collectie. Deze bepaalt meteen ook de sfeer in de winkel en de etalage voor de komende 6 maanden.
  9. De nieuwe collectie wordt gemaakt en geleverd!

Van elk model bestellen we bewust een gelimiteerd aantal, waardoor de voorraad beperkt is. Hier trekken we bewust de kaart van slow fashion en proberen we overconsumptie tegen te gaan. Bovendien maakt deze aanpak elke jodevisscher-aankoop extra uniek.

Maatwerk

We willen zoveel mogelijk vrouwen aanspreken, daarom gaan onze kledingstukken van maat 34 tot 52. Bovendien kiezen we voluit voor maatwerk. Waarom? Geen twee vrouwenlichamen zijn identiek, ook al hebben ze dezelfde confectiemaat. Daarom start elke collectie vanuit onze basispatronen. Na de pasbeurt volgen er kleine aanpassingen, zodat het kledingstuk perfect op maat van de klant zit.

Onze missie

jodevisscher gaat de verbintenis aan om de negatieve effecten van de kledingindustrie maximaal te vermijden. We willen mensen actief aanmoedigen bewuster te kiezen voor duurzame, tijdloze kleding die niet na één seizoen verouderd of stuk is. Daarnaast streven we ernaar elke collectie op een eerlijke en duurzame manier te produceren:

  • We kiezen zoveel mogelijk voor stoffen die in kleine ateliers in Europa worden gemaakt.
  • We selecteren enkel kwalitatieve stoffen die uitermate stabiel en duurzaam zijn. Door met stock kwaliteiten te werken, kunnen we bovendien preciezer bestellen wat tot minder stofoverschot leidt.
  • We proberen steeds minder stock te produceren, waardoor elk kledingstuk een unieker karakter krijgt en er minder overstock is.
  • Met de stock die overblijft proberen we partnerships te vormen door bijvoorbeeld het personeel van een restaurant te kleden.
  • Onze kleren worden bewust in Europa geproduceerd, namelijk in Tsjechië. Het bedrijf wordt gerund door een Belg, wat de communicatie vergemakkelijkt. De werkomstandigheden zijn er goed, daarenboven kan er heel snel geschakeld worden: is er een probleem, zijn er prototypes nodig of moet er een extra productie opgezet worden, dan kan dit veelal binnen de week.

Kwaliteit en duurzaamheid

Onze kleding wordt met maximale passie en toewijding gecreëerd, bovendien stellen we hoge eisen aan de kwaliteit.

Die zit enerzijds in het materiaal: bij elk ontwerp streven we naar een lange levensduur, een groot draagplezier en een makkelijk onderhoud.
Klanten zijn trouwens ook altijd welkom om hun oude jodevisscher-stuks binnen te brengen. We bekijken dan samen hoe we het kledingstuk opnieuw draagbaar kunnen maken. Inkorten, versmallen, opscheren, aanpassen: met kleine ingrepen slagen we erin een kledingstuk nieuw leven in te blazen zonder het dna van het ontwerp te verloochenen.

Daarnaast zit de kwaliteit ook in onze relatie met iedereen die betrokken is in het productieproces. Met elk van onze vakmensen bouwen we een duurzame relatie uit en proberen hen seizoen na seizoen in te schakelen.

Ook met onze klanten staat een ongedwongen maar altijd warm en hulpvaardig contact voorop. Daarenboven willen we trots zijn wanneer we iemand tegenkomen in een jodevisscher-outfit. Daarom benaderen we onze klanten met een kleermakersoog, niet met een verkopersmentaliteit. Dit maakt een erg groot verschil: wij adviseren de klant het juiste silhouet voor haar lichaamstype en raden een aankoop af mocht een kledingstuk niet flatteren.

Handle with Care

Kleding die je koestert en dus goed verzorgt, gaat langer mee. Dat is niet alleen aangenaam voor jou, maar ook goed voor onze planeet.

Hoe zorg je voor je jodevisscher-aankoop?
Fris je kledingstuk heel eenvoudig op door het in een vochtige badkamer of buiten te hangen. Toe aan een wasbeurt? Draai je kledingstuk binnenstebuiten en kies voor een kort wolprogramma op maximum 30°C met een laag toerental (max. 800 toeren). Gebruik weinig zeep en geen wasverzachter. Prop de wastrommel niet te vol, de kleren moeten voldoende ruimte hebben.

Het Team



 

Jo De Visscher, zaakvoerder en ontwerper

In 2008 richtte de Gentse Jo De Visscher haar eigen, gelijknamige label op.
Tijdloze, kwalitatieve vrouwenkleding met de perfecte pasvorm en een duidelijk herkenbare stijl, dat is jodevisscher. Elk ontwerp zoekt een balans tussen elegantie, eenvoud en comfort.
Sinds 2013 vind je jodevisschers flagshipstore en bijhorend atelier in hartje Gent.

Jo haar favoriete gerecht

20 jaar geleden at ik de beste lasagne ooit bij Walry in Gent, vanaf dan ging ik elke week langs. Helaas heb ik nooit meer zo’n lekkere lasagne gegeten. Op restaurant durf ik het amper nog te bestellen, omdat ik al zo vaak teleurgesteld werd…

Heleen Vervondel, assistent

Heleens hoofdfocus is naaiwerk: ze stikt de prototypes en doet de retouches. Daarnaast staat ze regelmatig in de winkel, stylet ze de etalages en assisteert ze Jo in haar creatieproces.

Heleen haar favoriete gerecht

Mijn maag dartelt wanneer ik aan mijn moeders vogelnestjes met rode saus en puree denk. Maar eerlijk is eerlijk, ik krijg knikkende knieën van de melo cakes uit de versafdeling van Okay. Gelukkig bevindt die zich niet in mijn buurt, anders kocht ik er elke dag vier, sans gène

Barbara Baeten, flexi assistent

Barbara is al 7 jaar de all-round medewerkster van Jo. Door haar creatieve opleiding is ze de perfecte hulp bij het uitdenken van étalages en moodboards.

Barbara haar favoriete gerecht

Een zakje grijze garnalen bij de visboer halen, is een zakje herinneringen kopen. Mijn oma pelde ze met engelengeduld, terwijl ik als kind ongeduldig wachtte. Af en toe ging ik met mijn vader garnalen vangen. De liefde is gebleven: ik eet ze nog altijd graag puur, maar ook tomaat-garnaal met frietjes is bijzonder populair thuis.

Fien Hautekiet, flexi assistent

Fien werkte sinds de zomer van 2018 tot eind 2020 als jobstudent in de winkel, momenteel helpt ze af en toe nog tijdens drukke periodes. Fien naait de retouches of prototypes, maar staat ook regelmatig in de winkel.

Fien haar favoriete gerecht

Ik ben een alleseter en val voor nieuwe en verrassende smaken. Als ik dan toch moet kiezen, dan hou ik het vaak bij de Aziatische en de zuiderse keuken. En mogen ijsjes mijn top drie vervolledigen?

Katoo Buyst, jobstudent

Katoo haar favoriete gerecht

Mijn lievelingseten is zonder twijfel Libanees.
Ik ben vegetarisch en Libanees, Israëlisch en al het eten uit het Midden-Oosten bevatten heerlijke vegetarische gerechten.
Ik kan enorm gelukkig worden van hummus, falafel, baba ganoush, taboulé en al die andere warme smaakvolle kruiden.

Anna ka.vd, jobstudent winkel / social media

Anna haar favoriete gerecht

Ik heb een enorme voorliefde voor de aziatische keuken. Een avond met zelfgemaakte vegetarische dimsums en gyoza’s voelt dan ook als een waar feest.
Voeg daar de spring roll’s en kleurrijke cocktails van mijn huisgenote aan toe en mijn geluk kan niet meer op